Thursday, December 30, 2010

Single, Taken Or Still Looking For Prince Charming?

MyHotComments.com

Ehem, dengan sebak didadanya aku na declare yang aku ni TOTALLY SINGLE weyh ! Meh gtaw lagi sekali, I'm SINGLE but AVAILABLE ! Tipulah kalau aku cakap aku ta sedih. Mau tiap-tiap malam aku nges. Huu. Tolong la, dah 2 tahun sambut new year sorang-sorang. Korang ni tade rasa kesian ke kt aku? 

2 tahun lepas, mlm new year juga aku putus. Kacau mood aku je. Orang lain epy-epy sambut new year, aku nges t'esak-esak bawah katil sambil tumbuk-tumbuk bantal bayangkan muka jantan uh. Haih ! Sedih kowt. Sob sob. T.T. Tahun lepas, sorang juga. Single pula masa uh. Tade pom yang na wish happy new year kt aku. Kol aku ke apa ke. Sadis betol.

Tahun ni engat ada la teman na sambut. Bercinta bagai na rak dulu. Tapi tulah kan. Lau tade jodoh, buat la cmne pom. Still putus juga. Sumpah aku dah na glew meroyan putus kali nie. Kesian kawan-kawan aku semua kena tadah telinga dengar ctew sadis aku. Apesal tah kali ni ta jadi. Aku penat dah cuba na pulihkan hubungan ni semula tapi macam tett je. Last-last aku akur juga lah, tahun ni sambut new year sorang-sorang lagi la kw fie. Haish !

Tapi kan harap sangat ada orang kol aku malam esok and dengan gentlenya ajak aku couple. Aku ta harapkan Prince Charming pom okay. Just orang biasa yang bole paham aku, syg aku seadanya and yang paling penting, HARGAI SEMUA YANG AKU LAKUKAN.

Penat bercinta dengan kayu. Penat juga jaga hati orang yang langsung ta reti na jaga hati aku. Buat orang yang macam uh, bole tak kau pergi gali kubur kau sendiri sebelom aku tolong galikan? Huhu.

Okay, apetah yang aku merepek nie. Aku sebenarnya na cakap yang aku SINGLE and perlukan someone tok sambut new year kali ni dgn aku. Na mulakan hidup baru dengan orang yang betol-betol syg and hargai aku. Dan aku na lupakan semua kisah silam. Kepada sesiapa yang rasa macam ada hati kat aku uh, gtau la weyh. Mana tau aku pom suka kau juga ke. And ta salah pom kita cuba kan? Hehe. Kira lagu nie mmg sesuai la untuk kita. Dengar tau, laupun mybe kau da tau lagu nie, dgr juga okay? Haha.



Haa, sesuai kan? Jadi, renung-renungkan dan selamat mencuba ! Wee. :)

Wednesday, December 29, 2010

Tell Me That You Love Me

Aku tahu kau pun cinta tapi malu tuk berkata
ku tunggu jawapan cintamu
ku terus menunggu.
HAHA.
okay, aku sawan.

Aku na luahkan rasa ta puas hati sikit lah.
Kenapa ea para lelaki ni selalu na sembunyikan status mereka?
Awek na, mengaku tanak.
Kadang uh lakinya tade la HENSEM mana pun tapi awek CUN.
Tapi still tanak ngaku.
Laki ni ta reti bersyukur ke ? Or rasa ta ckup sorang?
Pkir anda hebat sangat la ea? Tlong la ea jangan maenkan perempuan.
Anda uh tak lah hebat mana pun okay?
Mengaku jela kalau sudah berpunya.
Mesti anda pun marah kalau ada laki lain ngorat gf anda kan?
Tau pula na cemburu. Siap pesan lagi jangan mesej dgn laki lain.
Tapi anda sendiri macam mana?
Pikir-pikirkan lah okay.

Setia lah pada pasangan anda.
Say 'NO TO SKANDAL !' 

* Ta bole blahh kau fie. Macam kau baik sangat pula kan.
Kepada sesiapa yang terasa, percayalah entry ni tade kne-mgne dgn skndal aku sama ada yang masih hidup atau suda tiada. HAHA.

Jangan Marah. :D


Tuesday, December 28, 2010

Cinta.

Kata-kata Mutiara Cinta.


♥ Cinta tidak pernah meminta, ia senantiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan, manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.

♥ Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

♥ Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata : aku turut bahagia untukmu.

♥ Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencoba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

♥ Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

♥ Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

♥ Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

♥ Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.

♥ Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

♥ Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi.

♥ Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.Dan hanya dengan mendengar kata “Hai”darinya, dapat menyatukan kembali kepingan hati tersebut.

♥ Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.

♥ Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.

♥ Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

♥ Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta!

♥ Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.

♥ Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya.

♥ Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

♥ Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

♥ Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

♥ Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan.



Bohong.

Umumnya, wanita berbohong bukannya disebabkan mereka tiada arah tuju atau cuba mencipta sesuatu perkara yang tidak masuk fikiran. Terdapat beberapa alasan yang mendorong mereka melakukan hal ini.

1. Balas dendam
Sekiranya kamu berani mengkhianati cintanya, dia juga akan berani membalasnya. Bahkan, dia lebih hebat daripada kamu. Walaupun tindakannya itu telah diketahui, mungkin dia sengaja melakukan sedemikian. Ramai wanita mempunyai cara tersendiri saat menghadapi situasi pembohongan yang dilakukan kekasihnya. Malah, dia juga berani melakukannya dengan secara tersembunyi, tanpa pengetahuan kamu.

2. Urutan kasih
Wanita sememangnya menginginkan dirinya dicintai dan dihargai. Apatah lagi, mengharapkan sebuah percintaan yang tiada titik noktahnya. Lebih-lebih lagi daripada insan tersayang. Mereka ingin menjadi wanita pertama di dalam hidup kamu dan bukannya, berada di tangga kedua atau berikutnya. Sekali kamu menduakan cintanya, dia akan berkali-kali mengkhianati hidup kamu.

3. Kekerasan
Kini, ramai wanita semakin sedar tentang pentingnya penghargaan yang patut diterimanya. Salah satunya ialah bersikap tegas ketika pasangannya melakukan kekerasan (umumnya secara fizikal) kepadanya. Mungkin pada awalnya dia akan cuba bertahan, tetapi apabila kamu kembali mengulangi tindakan tersebut, mereka akan meninggalkan kamu tanpa sebaris nota. Mereka yakin, masih ramai lelaki di luar sana yang dapat menghargai dirinya yang jauh lebih baik daripada kamu.

4. Hambar
Wanita begitu gemar hal-hal yang remeh atau kecil. Misalnya, hari ulang tahunnya, hari jadi kamu berdua atau hal-hal istimewa lainnya. Hati-hati bila kamu menganggap semua ini sebagai hal yang remeh. Apatah lagi apabila selama ini, si dia selalu mengurus hal yang melibatkan pengorbanan demi kekasihnya.
Sekiranya, kamu tidak pernah sesekali menghargai apa yang dia lakukan untuk kamu dan mengabaikan hal-hal yang dianggapnya penting, bersiap sedialah menghadapi pertengkaran yang hebat.

5.Clash
Saat putus cinta, biasanya kaum wanita lebih cepat ‘menderita’ ketika menghadapi hari-hari mendatang sebelum mampu bangkit semula untuk hidup gembira Jika nak dibandingkan dengan lelaki perempuan lebih tabah menghadapi.Ini kerana, sewaktu dia mendapat petunjuk bahawa perhubungan itu tidak dapat dipertahankan lagi, mungkin dia akan mencari pengganti kamu. Jadi, sekiranya kamu benar-benar mencintainya, perbaikilah hubungan 
kamu dengannya segera.

6. Jejaka bermasalah
Maksudnya, terdapat banyak perkara di sekeliling kamu yang membuatkan pasangan merasakan kamu tidak diperlukan lagi. Sebabnya, selain menjalani hubungan cinta yang sudah tentunya tidak lepas daripada kekangan masalah, kamu juga harus menangani karakter kekasih yang semakin berani. Ingat, dia bersikap sedemikian disebabkan kamu yang memulakannya dahulu.

7. Hubungan tiada kesudahan
Kebiasaannya, saat menjalani hubungan dengan pasangan, wanita menginginkan adanya hubungan yang penuh komitmen, iaitu hubungan yang diakhiri dengan keputusan membanggakan.
Apabila sudah lama menjalin hubungan cinta, tetapi tiada keputusan untuk ke jinjang pelamin, wanita akan berfikir bahawa kamu tidak lagi menginginkan dia dalam hidupnya. Jadi, buat apa menunggu kamu dengan lebih lama?

8. Bosan
Hal ini muncul disebabkan dia terperangkap dalam rutin hariannya sama ada kerja rumah mahupun hubungan yang dijalinkan itu begitu membosankan.
Baginya, jika kamu tidak memberinya perhatian yang diharapkan dan waktu kamu pula lebih banyak dihabiskan untuk urusan lain, biasanya wanita akan mencari jalan penyelesaiannya yang tersendiri. Perlu diingatkan bahawa wanita gemarkan suatu kejutan dan selalu ingin dirinya lebih istimewa.

9. Hubungan tidak diduga
Pada awalnya, dia berasa terlalu selesa saat menjalin hubungan dengan kamu. Tetapi ternyata, dia tidak menikmati kehangatan bersama dan terasa begitu terikat dengan kamu. Tidak hairanlah apabila kamu masih cuba membawanya ke sana dan ke sini, dia mula bersikap dingin kerana sudah menyerahkan seluruh perasaannya kepada insan lain.

Friday, December 24, 2010

QieQie Sayang. ♥

kadang kadang kita tak sedar org yg kita x peduli syg gyla kat kita.
kadang kadang kita x sedar yg kita terlampau syg kat org sdgkn dy slaloo sakitkn aty kita.
dan kita tak sedar yg kita bukannye smpurna utk mnmptkn org yg sgt sgt smpurna dlm idop kita.
dan kita bkn sape sape utk buat org menyayangi kita mcm kita syg kt dy..
sbb kita cume seorang manusia biasa =)

thx QieQie sbb menyedarkan fie hakikat yang sebenar.
membangunkan fie kembali ke realiti hidup.

Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat.(HAMKA)

thx juga for this.
mungkin fie terlalu leka selama nie.
fie janji jadi kuat pasnie uke.
tok dri fie, qq and org2 disekeliling fie y lbh mnghrgai dan mnyanyagi fie.
sayang qiqie sangat-sangat !! 


ily ! ily ! ily !
♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥

Makin Aku Cinta

Terima kasih sebab menjadi tempat luahan hati aku. Selain fb and blog, tempat uh adalah tmpat yg pling wajib untuk disinggahi tiap-tiap ari bagi mengisi masa lapang. Terima kasih juga kepada orang-orang di sana yang selalu dan terus setia mendengar, mnjawab dan juga bertanya kepada aku. Kepada En.Anon sama ada yg dikenali atau tidak, terima kasih juga sebab rajin menujukan soalan kepada saya. Pape pom orang yg paling na say thx ialah kepada NAQIE NAQIAH @ QieQie. Thx byak dgr mslh fie and jwb soalan fie yg kdg-kdg b'bunyi lebih kpd melepaskan geram. Hehe. Thx sebab byk bagi nasihat and kata-kata semangat kt fie okay dear. Pasnie lau qq na tnya, tulis statemnt, nsht and even mencarot kt situ pom amat dipersilakan. Memang tempat uh untuk meluahkan perasaan kan? *Lau bukan pom, yeakan aje la ea qq. :D

Na taw tempat apa? Mestilah FORMSPRING  ! haha. Sudah semakin mencintainya. Kenapalah tade like button kt fs uh ea? Kalau ada, for sure sume benda aku na like ! Hehe. And one more thing, fs fie pom da hampir mngejar kepopular'an fs qq laupun fie bawu jewp buat fs uh kalau na dibandingkan dgn qq kan? Hahah. Jangan marah. Pape pom, qq tetap y t'chumell !! Sayang qq rapat-rapat ! *Dah mcm progrm rapat umum pulak. Hoho.

Last Word,

Majulah FORMSPRING untuk FIE !! :P

* nie fs fie. lau ada sebarang pertanyaan, bole lah tnya fie kt sana okay.

Bloody Tears



Malam nie tetiba aku rasa na nges sangat-sangat. Tataw la kenapa. Aku risaukan dye. Tetiba aku risau sangat. Aku tataw kenapa lah aku risau pasal dye. Aku takot kalau something bad happen to us again. Aku dah penat menangis.

Terima kasih kamu sebab pujuk hati saya nie. Kamu tahu kan saya sayang kamu. Tolong jgn buat sy sedih and nges sebab kamu lagi boleh kan? Tolong pegang pada janji kamu yang kamu takan curang lagi okay. Saya tanak curang dengan kamu tapi perangai kamu tu. Tapi mungkin ada salah saya juga. Jadi kita sama-sama berubah okay sayang. Saya perlukan kamu dan kamu juga perlukan saya. Jangan sakiti hati masing-masing hanya kerana benda yang tidak munasabah.

Ya Allah, berilah aku kekuatan. Jauhi aku dari kekecewaan. Dan tolong peliharalah hubungan kami dari segala jenis halangan dan rintangan yang bisa merobohkan tembok kepercayaan antara kami. Juga tolong peliharalah hubugan kami agar tidak jauh terpesong dan membuatkan kami lalai daripada mengingatimu Ya Allah. Sesungguhnya hanya kepadamu aku berserah dan meminta perlindungan. Amin. 

Thursday, December 23, 2010

Kisah Cinta

Di suatu pulau kecil ada seorang gadis bernama CINTA dan teman-temannya
namanya kecantikan, kesedihan, kegembiraan, kekayaan,
mereka hidup berdampingan dengan baik
namun suatu ketika datang badai menghepas pulau kecil itu dan air laut tiba-tiba naik dan akan menggelamkan pulau itu
semua penghuni pulau cepat2 berusaha menyelamatkan diri,
CINTA sangat kebingungan sebab ia tak dapat berenang dan tdk mempunyai prahu dia berdiri di tepi pantai mencoba mencari pertolongan
smentara itu air smakin naik membasahi kakinya
tak lama CINTA melihat Kekayaan sdang mengayuh perahu
'kekayaan!kekayaan! tolong aku!,' teriak CINTA'
Aduh! maaf, CINTA' kata kekayaan"
aku tak dapat membawamu serta perahuku ini tenggelam
lagipula tak ada tempat lagi bagimu.
CINTA sedih sekali namun kemudian dilihatnya Kegembiraan lewat dgn perahunya
" kegembiraan! tolong aku ! " teriak CINTA
namun kegembiraan terlalu gembira karna ia menemukan perahu sehingga ia tak dpt mendengar teriakan CINTA,
air semakin tinggi dan CINTA smakin panik.
Tak Lama lewatlah kecantikan
" Kecantikan! bawalah aku bersamamu!, " teriak CINTA lg
" Wah, CINTA kamu basah dan kotor, aku tak bisa membawamu nanti bisa mengotori perahuku yang indah ini
" sahut kecantikan.
CINTA sdih skali mendengarnya ia mlai menangis terisak-isak
Saat itulah lewat kesedihan
" Oh Kesedihan, bawalah aku bersamamu!, " kata cinta
" Maaf CINTA aku sedang sedih dan aku ingin sendirian saja, " kata kesedihan sambil terus mengayuh perahunya.
CINTA putus asa.
Ia merasakan air makin naik dan akan menenggelamkannya.
Pada saat kritis itulah tiba2 terdengar suara
"CINTA! Mari cepat naik ke perahuku!"
CINTA menoleh ke arah suara itu dan cepat2 naik keperahu itu,tepat sebelum air menenggelamkannya
di pulau terdekat, CINTA turun dan perahu itu langsung pergi lgi.
Pada saat itu barulah CINTA sadar ia sama sekali tdk mengetahui siapa yang menolongnya,
CINTA segera bertanya kpd penduduk pulau itu
" Yang tadi adalah WAKTU ," kata penduduk itu
"Tapi, mengapa ia menyelamatkan aku ?
Aku tdk mengenalinya Bahkan teman2ku yg mengenalku pun enggan menolong" Tanya CINTA heran.

SEBAB HANYA WAKTULAH YANG TAHU BERAPA NILAI SESUNGGUHNYA CINTA ITU.....!


p/s : okay, pic nie tade kne-mgne pom dgn entry nie. harap maklum. HEHE.


Katakan Kenapa

Haish. kenapa dia macam tu ea? kenapa pula aku macam nie? kenapa kita berbeza tapi masih bersama? kenapa kita dipertemukan? kenapa kita harus bersama walaupun dah macam-macam terjadi? kenapa hanya aku yang perlu terus bersabar? kenapa kau masih tidak memahami dan menghargai aku? kenapa aku perlu memberi peluang kedua kepadamu? kenapa kamu masih menduga perasaanku terhadapmu? kenapa sayang kenapa? kenapa kau hanya membuat aku terfikir apekah yang engkau benar-benar menyayangiku atau hanya lakonanmu semata-mata?  kenapa ada engkau? kenapa ada aku? kenapa perlu banyak kenapa dalam hidup kita? tolong seseorang katakan KENAPA.

Formspring.

tadi tetiba tgk fs, ada owg cakap benda kt aku.

'JANGAN PERASAN CANTIK LA WEHH'

agak terkejut campo teruja. kepada en anon, terima kasih sangat-sangat ea. saya sendri ta perasan y saya nie perasan cantik. macam mana anda bole perasan yang saya nie perasan cantik ea? itu tandanya anda tersangatlah perihatin dengan saya. kalau ini kawan aku, kau mmg da berjaya buat aku teruja. aku ta mara pom, suka lagi adalah. cuma ta bole besar lagi ke huruf uh ea? HAHA. :P

My Ouh Mine.

hurrm. selepas bosan melayan fb and fs, tgn pom mnggatal la na edit edit blog. tapi tataw na buat ape lagi. na tgk tv, ari rabu tade ctew best pulak. maklumlah owg tade astro. haih. tangan pom mula la grab my new fon. knon na menjelajah lah apa-apa y ada kt fon nie. da lama sgt ta guna fon nokia, so mcm ta rty sangat la. tapi fon besabesa jewp pom. so, tade hal lah sgt kan. aku beli pom sb fon purple sony w380i aku uh wt hal pula. kau taw an aku syg kau. tapi na buat cmna, kau dah rosak ckit. t'pksa lah aku cri pngganti kau. huhuk. so, cnie aku na tjukkan my new fon Nokia 7230. TADAAAA !





haa, cantik ta? pink pink gitu. ceap nan cover cover dye lagi aku tampal love love. haha. lawa kan? winxwink !  ♥ ♥

* to my old w380i, i'll love u always and forever lah ! thx sebab dah b'khdmat dgn aku hampir 2tahun. kau pom sangat lawa tahu. dun worry, aku simpan kau lelok lam almari okay. 







kau masih cantik seperti dulu. saat pertama ku jumpa denganmu. HAHA. okay, lebih-lebih pulak. see, kt cnie pom aku tampal love love juga. mmg seorang pencinta aku nie agaknya. HEHE.

* yang nie pulak mmg barang yang paling aku sayangggg. actually y kedua syg la. kalau hilang, aku tataw lah. kompem menangis tujuh ari tujuh malam aku nanti. serik aku hilang fon dulu. na taw apa bendanya? haa, inilah dye. my cweetcandy sony w508 aku !





haa, cantik ta? aku paling suka benda y aku tmpal kt blkng fon nie. kowng na ckp bwok kew ape kew, suka aty kowng la ea. y pntng aty aku suka tgk. hihi. dah na dekat setahun or mybe dah setahun kowt aku guna fon nie. ayah belikan sehari sebelom ary lst paper spm. between pper chem and tswr islam. still elok and mybe aku ta tukar kowt smpai aku abz dip. syggg kau ketat-ketat lah. hihi.

* lastly aku na tjuk my cweeheart, my beloved Pink DELL lappy. brg paling kesayangan aku. Lau hilang, sebulan aku tanak makan n minun. *kompem kurus aku nanti.haha. nie hadiah drpd ibu lepas aku tamat spm. thx ea ibu. sebab aku suka sangat warna pink, dye pom belikan lah lappy nie untuk aku. hehe. syggg ibu laa ! and ayah juga sebab belikan semua benda yang pika na. promise pika stdy lelok ea pasnie. love u till death !! mwaxxx mwaaxx !  ♥  ♥  
 





okay, wallpaper lappy aku over. HAHA. tapi biar lah, aku jewp y tgk hari-hari. lalalaa~
okay, enough. ini jela brg2 kesayangan aku. harta y plg mahal y aku ada. So, sayangilah harta-harta anda juga seperti anda menyayangi diri anda sendiri. HoHO.

sekian. 

Wednesday, December 22, 2010

Love. ♥

We've got this gift of love, but love is like a precious plant. 
You can't just accept it and leave it in the cupboard 
or just think it's going to get on by itself. 
You've got to keep watering it. 
You've got to really look after it and nurture it.

♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | ♥ | 

Tak Lena

Aku teringat kat dye.
Tak lena tdow law ta dgr suara dye.
Apekes aku nie? Sakit jiwa sudah.
Aku perlukan dokter sakit jiwa skunk nie.
Tolong bantu aku.

*tampa diri sendiri kemudian t'tdow. 

New Layout !

Hey hey ! Fie kembali degan blog yang b'wajah baru. Hahah. Tataw la law blog yang lama lagi cantik kew ape, jnji aku ckop puas hati dengan blog aku yang baru. Yang bestnya sebab ada 3 collum. So mcm-mcm bnd aku bole letak kt tepi-tepi blog aku nie t'masuk pic aku BANYAK-BANYAK. *sila rjuk di tepi sebelah kanan bwh sekali yea. Hahaha. Gilaa glem betol aku nie. Tapi biarlah kan, blog aku. Aku pnya lahh. Lu Langsi, Lu Mati ! H0ho. Disebabkan masa aku buat nie da agak awl kepagian, so aku ta sempat la na touch up sgt. Lagipun malam nie agak bosan. En Syafiq merajuk dgn aku. Huhuk. En Fatihi lak tak on9. Futsal smpai ke pagi lak. So tataw na bising-bising dengan cpew and b'kongsi idea dgn cpew. Tade dye means, tade soalan plik2 la kt fs uh and tade la en anon or unknow kt blog aku nie. You, hari nie jewp aw i bagi u cuti. Sok jgn harap lah u bole tdow seblom pkul 5. Ada pham? Haha. Perlu kejam ckit dengan pkcik nie. Pape pom, u mmg t'baik lah kwn ! Glad to have u as my close friend ! I sayanggg u lebih la ! winkwink. *terharu ta? Hehe. Perlu puji-puji dye ckit sbb ari-ari dye akn bca blog aku ats paksaan aku. Hihik. Jangan marah. :)

So hari ini aku okay okay saja. Tade apa yang menarik sgt and tade lax y cdey-cdey. Cuma adalah y pagi-pagi dah kena mara nan aku sebab bunyi mcj dye buat aku t'jaga dari tdow. Haish ! Kepada insan y malang uh. maap la ea. Nasib u lah kena marah dgn i pagi-pagi. Anggap jela ianya 'breakpest' y plg enak didunia. Hehe. Arinie pom letih cikit la cuz kena beli makanan meow and pergi uma nnek lak. Huh. Tapi y bestnya, mlm uh ibu bunjer mam satay ! Sedap-sedap ! Wee~

And lastly, kepada En Amiruddin. Happy Our Second Month Annvsry cygs. I miss You. Huhuk. :'(

Monday, December 20, 2010

terima kasih daun keladi.

okay, na gtaw nie. aku dah sihat. dah kembali pulih dah seperti sedia kala. pagi td jela gedix nges-nges ckit. tapi pas da dibebel and dinasihat oleh mereka yang mengmbil berat ttg aku, aku rasa dah lega and okay. terima kasih ea kepda mereka y b'kaitan. thx sbb sudi dgr aku membebel, merepek and nges. mesti b'nanah telinga kowng an? sorry law sblm nie aku buat layan ta lyan jewp nan kowg. now i realised yang kwn uh segala-galanya. tak semua yang kwn yang hanya mahu kongsi kesenanagan jewp. kowng dah buktikan yang kowng kwn plg baik pernah aku ada. sanggup shre kesusahan aku laupn time aku senang dlu aku lupa kowng. maap ea. jnji tak lupaa kowng g. bwu rasa seronok mempunyai ramai kwn2. at least tak sunyi hidup aku.

mula-mula sekali aku na ucapkan thx kepda Muhammad Fatihi Adlan kerana sanggup temankan aku ber'skype' dr kol 1 smpai kol 5 kowt. motif utama na karok lah knon kan. last-last jadi sesi meluahkan perasaan pula. eleh. hehe. tapi sempat la nyanyi 2 3 buah lagu. duet bgai la kann nynyi lagu knda dinda uh. haha. then lagu fall for u lah, apelah. and paling sweet lagu take my heart,soko. dah lma tak dengar ttbe u nynyi lak. comei jewp an lagu uh. bila u nynyi g comei. siyes ! haha. bagi yang tataw lagu uh, dgr la ea lagunya nie. cutee sangat.


aaa, comei an? hehe. then thx gax sebab sudi layan i tya soalan mrpek2 kt fomspring uh. thx sebab byk buat i epy semalam laupn i taw u da ngtok n lapa gilaa sebenarnya. kcian u kan. tp cpew suh u baik aty sgt offer dri na tmn i. hehe. thx again en fatihi. and sorry sal 'add' uh yea. da b'zmn kwn baru i tahu uh nma papa u. wee~

second, aku na says thx juga kepada syafiq sebab tmn aku ym and wc dr kol 3 smpai 6. dah lama sgt ta sembang nan fiq. thx sebab msh sudi tmnkn fie laupun dah lamaa gila ta contact. pape pom, rmbut kamu palingg comei ! cemburu tgk. hehe. and kamu of couse laah lagi comei. haha. gebu gebu gitu. thx sbb sudi tmn fie smpai subuh. lain kali kita b'ym lagi smpai pagi okay? hihik.

and tak dilupakan juga kpd En.A. okay sorry ta dgr nasht awk sebelom nie. maap laa ea yunx. pasnie sy dgr nsht awk okay. thx sebab ta marah sy. pasnie jnji ta mlwan ckp awk lagi. awklah kwn susah and senang sy. maap abaikan awk slma nie. kitaa kwn mcm dulu-dulu lek ea. 

yang paling t'syg, cik munmun. thx sebab selalu tmn fie. slu ad krdt tok rep mcj ngawot2 fie. thx sbb sudi dgr cerita bdoh fie. epykan fie and selalu ade bila fie perlu. pasnie law kmu ada mslh lagi dgn asyem, gtaw fie uke. bia fie skeh2 dye. hehe. pape pom, fie doakan kowng bhgia slma-lmanya okay. jgn gadow2 g aw. kowng mmg sgt comei togethr. hihik.

kepada lagi seowang en syafiq, thx juga sb byk bg nsht and chill kan aku pagi td. aku pom harap semoga kau kmbli epy seprti syafiq y aku knl dlu. psal kau nan gf kau uh, aku hanya boleh harap y kowng b'baik semula. sabar jela uke dgn prgai si dia. kau pom jgn la ego sgt. dah taw dye tak suka, jgn lah buat. dia cmburu sbb dia syg kau. kalau dia dah ta marah and cemburu, itu mksdnya dia dah ta ksh and sygkan kau lagi. jadi tlg phm dia and jgn sakiti dia lagi. kaum ppuan nie hati dye lembut. kau pjuk dye lelok, for sure dia akn okay semula. hope kau okay la ea. tamo cdey2 lagi.

kepada aizad, thx juga kepada anda sbb selalu tmn fie. ajin rep mcj fie and mlyan fie kt fb, fs and skype. thx taw sbb ta jemu dgr fie b'cerita. next sem kita usaha sama-sama okay. fie pom na dekan cm zad. bole an? tlg ajr fie aw. and thx sbb mnjadi ketua keluanrga y t'baik bg fmly fbian kita. hehe.

and kepada sesiapa yang tak disebut namanya, aku tetap na b'trima ksh kt kowng semua sbb jadi kwn aku. mmg selama nie aku kerek ckit. pasnie aku jnji ta combunk2 lagi ea. pape pom, kwn y lebih utama kan kan? thx sbb amek brt sal aku. sygg kowng ! mwaxxxx !! ily ! :)

TERIMA KASIH.

cukup !

Oleh kerana merasakan yang blog aku ni dah mcm terlalu sedih jewp, aku amek keputusan untuk berhenti menulis untuk sementara waktu. thx kepada syud zahari and aizad yang dengan tulus ikhlasnya menyatakan bahawa agak ketara kesedihan yang aku alami berdasarkan entry-entry bawu blog aku ni. t'lalu byk benda sedih yang terjadi. so I think I need a little time and space to correct myself and return to normal as before. I'am sorry if I asked too many questions a bit more annoying to you guys at formspring. I promise to be more calm and resolute after this. I really need your support. Rasa macam na marah pom ada skg nie. Na mencarot ckit boleh? huhu.

 To you, you'll be sorry for what you do now. You wait a couple months then you gonna see,u'll never find nobody better than me. Trust me okay. Haha. I hate you as much as I loved you first. Please go out of my life. I do not need you anymore. I love you but you did not appreciate me. So get lost ! Thanks for the memory. Take care of yourself. For the last time I would say that I really loves you, but everything is just pointless. Everything has ended. Kita telah kehilangan 'kita'. Yang ada sekarang cuma 'kau' dan 'aku'. Semoga kau berbahagia. Aku hanya mampu mendoakan kesejahteraan kau dari jauh. Anggaplah ini semua takdir. Aku tidak pernah salahkan kau. Mungkin kerana kita sangat berbeza. Dan hanya inilah jalan yang terbaik untuk kita.

Kepada sesiapa yang membaca, maafkan aku. Aku janji ini post terakhir aku yang sedih-sedih. Aku takan menangis lagi selepas ini. Kepada kamu, saya msh lagi fie yang kamu knl. Msh lagi fie yang lemah. Saya perlukan kamu untuk sentiasa menyokong saya dan menemani saya. Maafkan saya jika saya banyak menyakiti kamu semenjak kehadiran dia dalam hidup saya. Semoga kamu paham dengan situasi saya. Maafkan saya atas segalanya.

Sekian. 
Nurkilan dari sekeping hati yang kecewa. :'(

Friday, December 17, 2010

reposting.

Seandainya telah engkau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah ia jauh dari pandanganku
Luputkanlah ia dari ingatanku
Dan ,
Peliharalah aku dari kekecewaan

Serta Ya Allah,
Berikanlah aku kekuatan melontar bayangnya
Jauh ke dada langit hilang bersama senja nan merah
agarku bisa bahagia walaupun tanpa bersamanya.

:'(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Exchange Links